Nieuws

Geen nieuwsberichten beschikbaar.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK IN DE EERSTE LIJN

In Nederland wordt de meerderheid van de medische klachten door de huisarts beoordeeld en behandeld. De eerste lijn biedt hierdoor uitstekende mogelijkheden om direct een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de Nederlandse gezondheidszorg. Om hier optimaal gebruik van te maken heeft de academische onderzoeksinstelling Julius Clinical een Primary Care Research Network (PCRN) opgezet. Dit onderzoeksnetwerk werkt nauw samen met de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Julius Centrum, UMC Utrecht.

Op dit moment bestaat het PCRN in Nederland uit bijna 1000 medische professionals die betrokken zijn bij klinisch (geneesmiddelen) onderzoek in de eerste lijn. Het netwerk bestaat uit gemotiveerde en gekwalificeerde huisartsen, apothekers, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die met kwalitatief hoogstaand klinisch wetenschappelijk onderzoek de gezondheidszorg willen verbeteren.

Leden van het netwerk kunnen rekenen op logistieke ondersteuning voor de uitvoering van klinische studies, nascholing op het gebied van lopend onderzoek en regelmatige updates betreffende lopende studies en nieuw op te zetten studies.

Door deel te nemen blijft u zich verder ontwikkelen, op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en bent u actief betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek. U kunt uw patiƫnten de gelegenheid bieden om een bijdrage leveren aan nieuw innovatief onderzoek dat kan leiden tot betere behandelingen en medicatie.

AANMELDEN

Wilt u als huisarts, apotheker, praktijkondersteuner of verpleegkundige een bijdrage leveren aan het Primary Care Research Network en ons onderzoek?

Klik hier om u aan te melden voor het Primary Care Research Network.

SAMENWERKING

Wij zijn gelieerd aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en werken op het gebied van opleiding en nascholing samen met PAO-H en Elevate.

Lopend onderzoek

×

Wijzig afbeelding

Klik of sleep hier uw nieuwe afbeelding naartoe


Afbeeldingen op de server