Nieuws

Julius Clinical bij NHG Congres

Gepubliceerd op 7 november 2017

Kom even langs!

Lees meer

Impressie 9e jaarcongres V & VN VS (verpleegkundig Specialisten) 2017

Gepubliceerd op 27 oktober 2017

In Arnhem vond op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2017 het 9e jaarcongres van de V&VN VS plaats, getiteld: De sleutel naar gezondheid.

Lees meer

Webinar “Bestaan niet ernstige hypo’s?” nu on demand beschikbaar

Gepubliceerd op 25 april 2017

Op woensdag 25 januari heeft er een webinar plaats gevonden met als centraal onderwerp 'Niet-ernstige hypo’s in de dagelijkse praktijk'. Resultaten uit de door het PCRN uitgevoerde HAT studie maken deel uit van deze webinar. Vanuit Julius Clinical heeft Dr. Catherine Enters-Weijnen een toelichting gegeven op de bevindingen.

Lees meer

E-learning Wetenschappelijk onderzoek in de eerste lijn; van onderzoeksvoorstel naar uitvoer

Gepubliceerd op 24 maart 2017

Heeft u interesse in wetenschappelijk onderzoek en zou u willen weten of deelname aan onderzoek wellicht iets voor u is? Deze e-learning kan u daarbij helpen. In de e-learning doorloopt u,

Lees meer

Live webinar “Bestaan niet-ernstige hypo’s?”

Gepubliceerd op 12 januari 2017

Op woensdag 25 januari vindt een webinar plaats met als centraal onderwerp 'Niet-ernstige hypo’s in de dagelijkse praktijk'. Resultaten uit de door het PCRN uitgevoerde HAT studie maken deel uit van deze webinar. Vanuit Julius Clinical zal Dr. Catherine Enters-Weijnen een toelichting geven op de bevindingen.

Lees meer

Impressie NHG Congres 2016 te Leeuwarden

Gepubliceerd op 20 november 2016

In Leeuwarden vond vrijdag 18 november het NHG congres plaats getiteld “Huisartsgeneeskunde van A tot Z” Over diagnosticeren en behandelen van alledaagse klachten, over rode vlaggen en blinde vlekken en over vroeg signaleren van zeldzame ziekten en het begeleiden van mensen met een zeldzame aandoening .

Lees meer

Impressie Landelijke huisartsbeurs Jaarbeurs Utrecht

Gepubliceerd op 7 april 2016

In de Utrechtse Jaarbeurs vond zaterdag 2 april de LHV Huisartsbeurs 2016 plaats. Met ruim 4000 inschrijvingen had de beurs meer bezoekers dan ooit en (ondanks het mooie weer) was het no-show percentage verrassend laag.

Lees meer

PCRN actief in nieuwe studie

Gepubliceerd op 5 februari 2016

Sinds januari 2016 dragen huisartsen uit het Primary Care Research Netwerk (PCRN) bij aan de DISCOVER studie. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de vervolgstappen die in de praktijk genomen worden indien de aanvankelijk ingestelde behandeling voor type 2 diabetes niet lijkt aan te slaan.

Lees meer

Impressie Wonca 2015 Istanbul

Gepubliceerd op 3 februari 2016

Van 22 t/m 25 oktober 2015 vond de 20e WONCA (World Organization of Family Doctors) Europe Conference plaats in Istanbul. Vanuit Julius Clinical waren prof. dr. Rick Grobbee en dr. Catherine Enters-Weijnen aanwezig op het congres

Lees meer

Impressie NHG-congres ‘ONDER BELICHT’ WorldForum Den Haag

Gepubliceerd op 2 februari 2016

Op vrijdag 13 november 2015 vond het jaarlijkse NHG-congres plaats in het Worldforum Den Haag, met als thema ‘Onder Belicht - Urogynaecologie en seksuele gezondheid in de spotlights’. Het congres was binnen twee weken volgeboekt en door 2650 huisartsen (in opleiding) bezocht.

Lees meer