Nieuws

PCRN actief in nieuwe studie

Gepubliceerd op 5 februari 2016

Sinds januari 2016 dragen huisartsen uit het Primary Care Research Netwerk (PCRN) bij aan de DISCOVER studie. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de vervolgstappen die in de praktijk genomen worden indien de aanvankelijk ingestelde behandeling voor type 2 diabetes niet lijkt aan te slaan.

Lees meer

Impressie Wonca 2015 Istanbul

Gepubliceerd op 3 februari 2016

Van 22 t/m 25 oktober 2015 vond de 20e WONCA (World Organization of Family Doctors) Europe Conference plaats in Istanbul. Vanuit Julius Clinical waren prof. dr. Rick Grobbee en dr. Catherine Enters-Weijnen aanwezig op het congres

Lees meer

Impressie NHG-congres ‘ONDER BELICHT’ WorldForum Den Haag

Gepubliceerd op 2 februari 2016

Op vrijdag 13 november 2015 vond het jaarlijkse NHG-congres plaats in het Worldforum Den Haag, met als thema ‘Onder Belicht - Urogynaecologie en seksuele gezondheid in de spotlights’. Het congres was binnen twee weken volgeboekt en door 2650 huisartsen (in opleiding) bezocht.

Lees meer

Congresverslag Nationaal Hypertensie Congres 2015

Gepubliceerd op 6 februari 2015

De Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV) organiseert jaarlijks het Nationaal Hypertensie Congres. Het thema van het op 6 februari 2015 in Zeist gehouden congres was ‘Hypertensie door de jaren heen…’. Ook dit jaar was het congres weer erg goed bezocht en lijkt dus in een behoefte te voorzien om op het gebied van diagnostiek en behandeling van hypertensie de eerste en tweede lijn op een kwalitatief hoog niveau te informeren.

Lees meer

Nieuwe Studie: Obs Fiber

Gepubliceerd op 23 januari 2015

Julius Clinical voert in samenwerking met een voedingsmiddelenbedrijf een trial uit ten behoeve van het testen van een nieuw vezelpreparaat. De titel van de trial luidt: “Evaluatie van veranderingen in darmpassagetijd en gastro-intestinale symptomen na consumptie van een vezelbevattend product bij volwassenen met obstipatie”

Lees meer

Impressie: Wonca 2014 Lissabon

Gepubliceerd op 17 juli 2014

Van 2 t/m 5 juli 2014 vond de 19e WONCA (World Organization of Family Doctors) Europe Conference plaats in Lissabon. Vanuit Julius Clinical bezocht een driekoppige delegatie het WONCA congres. Het was met 3700 huisartsen uit ruim 70 landen een druk bezochte bijeenkomst.

Lees meer

Impressie: Julius Clinical aanwezig op informatiemarkt LHV Huisartsbeurs

Gepubliceerd op 24 maart 2014

Ruim 4000 huisartsen en hun ondersteunend personeel hebben afgelopen zaterdag in de Jaarbeurs Utrecht de negende editie van de Huisartsbeurs bezocht. Met het thema ‘Samen beter worden’ heeft de Huisartsbeurs 2014 bezoekers een andere kijk geboden op de manier waarop we in deze tijd met onze zorg kunnen omgaan.

Lees meer

Video: uitvoering van de CAPiTA trial in 56 seconden

Gepubliceerd op 20 maart 2014

Julius Clinical fully supports the thought that patient and customer focused value creation is the future of pharma. To illustrate how we put this in practice, we have created a video which shows the innovative execution of our CAPiTA trial in just 56 secs.

Lees meer

Nominatie voor ‘Best trials site and network’ op 's werelds grootste vaccin congres in Washington

Gepubliceerd op 12 maart 2014

Julius Clinical is genomineerd voor de ‘Best Trials Site and Network Award’.

Lees meer

Persbericht UMC Utrecht: ‘Vaccin reduceert kans op longontsteking in ouderen’

Gepubliceerd op 25 februari 2014

Utrecht, 25 februari 2014 – Het risico op longontsteking in ouderen kan worden verlaagd door middel van vaccinatie. In een baanbrekende studie onder leiding van het UMC Utrecht met ongeveer 85.000 deelnemers is de werkzaamheid onderzocht van een vaccin tegen 13 verschillende stammen van de pneumokokkenbacterie bij Nederlandse 65-plussers. Het is de grootste gecontroleerde studie naar de werkzaamheid van een vaccin die ooit in volwassenen is uitgevoerd.

Lees meer